Klaas winnaar van ToerPoel 2023

Klaas pakt vandaag 22 punten op de Champ Elysees en wint daarmee het klassement van de ToerPoel 2023. Klaas, knap gedaan en gefeliciteerd!

Abe kon zijn eerste plaats van vorig jaar niet evenaren maar haalde vandaag nog 24 punten en dat was genoeg om de tweede plaats veilig te stellen. Abe ook van harte gefeliciteerd met dit resultaat en ik ben nu al weer benieuwd naar je ploeg voor volgend jaar!

De derde plaats die Sjoerd gisteren nog bezette was ook de plek die nog voor meerdere ploegen bereikbaar was. Uiteindelijk slaagde Marc erin om met Meeus, Philipsen en Pedersen het podium te behalen. Marc ook van harte gefeliciteerd!

De prijzen voor de top drie zal ergens de komende maanden worden toegestuurd!

Marc bleef Peter en Carla net een punt voor en zo bleven beiden net naast het podium op plek 4. Peter maakte met Philipsen, Groenewegen, Pedersen, Girmay en Waerenskjold nog wel een mooie sprong met 38 punten maar ook Carla had met 36 punten dankzij Philipsen, Pedersen, Bol en Groenewegen een goede laatste dag.

De dagzege ging vandaag naar Robbert die met Meeuws, Philipsen, Groenewegen en Girmay 42 punten scoorde en daarmee Jan Johan net een punt voorbleef (Meeuws, Philipsen, Pedersen en Strong). Leon en Peter werden vandaag gedeeld derde. Heren, gefeliciteerd! Opvallend dat de sprintersploeg van Sylvia vandaag (maar) gedeeld 7e werd.

Daarnaast wil ik ook Mariska feliciteren met de rode lantaarn voor de laatste plaats. Vanuit vetrouwbare bron heb ik vernomen dat ze daar erg blij mee is!

Van alle tourrenners was Philipsen de meest waardevolle renner met 100 punten precies (waarde 60), gevolgd door Pogacar (88, waarde 90) en Vingegaard (71, waarde 90). Wout van AErt wordt ondanks zijn eerdere vertrek uit de rond vierde met 54 punten, waarde 60). De top 17 was dit jaar redelijk gewaardeerd waarbij de punten ook in de buurt van de waarde lag. De eerste verrassing op de 18e plek is Burgaudeau (24 punten, waarde 10) en Johannessen op de 19e plek met 23 punten, waarde 0).

De grootste tegenvaller is, de al vroeg gevallen, Fabio Jakobsen die met een waarde van 60 maar 8 punten scoorde. Anderen waren Romain Bardet die met een waarde van 40 maar 5 punten behaalde en Julian Alaphilippe, die vrijwel iedere dag in een ontsnapping zat maar met een waarde van 40 uiteindelijk maar 1 punt scoorde.

Klaas behaalde 431 punten, maar 512 punten was mogelijk geweest (Philpsen, Pogacar, Vingegaard, Pedersen, Simon Yates, Bilbao, Gall, Meeus, Burgaudeau en Johannessen, waarde 400).

Ik vond het weer erg leuk om de ToerPoel te organiseren en ik hoop dat de Tour voor iedereen nog leuker was door met de ToerPoel mee te doen. Ik hoop dat iedereen volgend jaar ook weer deelneemt! Tot in 2024.

Plaats een reactie