Danny en Leon winnen in Parijs

Zonder Wout van Aert of Fabio Jakobsen in de top tien waren het Philipsen, Groenewegen, Kristoff, Sagan en Ewan die Danny en Leon de laatste etappe in Parijs deden winnen. Heren, gefeliciteerd. Sylvia wordt vandaag derde.

Zoals gisteren al bekend, is Abe de winnaar geworden van de ToerPoel 2022. Nogmaals Abe van harte gefeliciteerd! Abe eindigde met 9 renners, alleen Cort haakte af. Een mooie ploeg met de aanvaller van de eerste etappes Cort, het groene monster Wout van Aert, de gele trui, Jonas Vingegaard, de witte trui Tadei Pogacar, etappewinnaars Philipsen en Matthews en de iets tegenvallende Vlasov (nog wel goed voor 15 ptn), subspriinter Hofstetter (12 ptn), Bardet, die toch niet voor etappezege’s ging maar toch voor het klassement en daarmee goed voor 19 ptn en als laatste Andreas Kron die ook nog 8 punten opleverde.

Auke wordt dit jaar 2e! Voor Auke waren het Sagan en van Poppel die vandaag de punten pakten, waar Arno’s Matthews en Boasson Hagen zich niet voorin lieten zien. Arno pakte vandaag zelf geen enkele punt waardoor hij zelfs geheel van het podium viel. Gisteren heb ik de kansen voor Tieme ‘lastig’ geoemd maar met Kristoff en Stuyven en zonder dat Jakobsen in de top 10 zat, pakte Tieme met 1 punt verschil de derde plaats. Auke en Tieme jullie ook van harte gefeliciteerd. En in huize Weening kan met een eerste en derde plaats de champagne wel worden ontkurkt!

Doordat ook Dainese en Pasqualon niet in de top tien voorkwamen scoorde Peter vandaag ook geen punten en zakte naar plek 5. Leon steeg met zijn dagzege van plek 9 naar een gedeelde plek 6. Arno was samen met Jan Johan de enigen die met een volledige ploeg Parijs haalden. De zesde plek deelt Arno met Mariska die met Groenewegen haar positie handhaafde.

Annemijn wordt 8e en blijft haar vader net voor, die wordt 9e. En de top tien wordt gecomplementeerd door de andere dagwinnaar Danny die vandaag nog van plek 15 naar een top tien plaats is gesprint.

Plaats een reactie